4 tips for miljøvennlig innredning

I Norge er det høyere klimautslipp i dag enn i 1990, selv om vi har signert ulike klimaavtaler der vi har lovet å redusere utslippene. Det kan føles som om vi ikke kan gjøre noe, men det er flere miljøvennlige måter å leve livet på. Når du skal innrede huset burde du ha miljøet i bakhodet, fordi det kommer konsekvenser med å ha et høyt forbruk. Miljøvennlig innredning er den nye fremtiden, og du kan være med å delta for å gjøre verden til et litt bedre sted.

1. Bytt ut med LED-pærer

Mange mener at LED-lys er framtiden, og det er flere grunner for det. LED-pærer er mye bedre enn glødepærer, da de er mer effektive. Bare 5 prosent av energien tilført til en glødepære blir til synlig lys, som er 75 prosent mindre enn LED-pæra. Dette hjelper med å bruke 10 til 15 ganger mindre strøm, og ikke nok med det: i gjennomsnitt er levetiden på en LED-pære mellom 15 000 og 30 000 timer, som er utrolig miljøvennlig når du sammenligner med den vanlige glødepæren, som kun varer i 1000 timer. Bytter du lyskildene dine til LED vil du spare mye strøm, men også penger, som er en vinn-vinn-situasjon for både deg og verden.

2. Mindre interiør

I 2017 lå nordmenn 27 prosent over EU-snittet når det kom til personlig forbruk, som var en plass bak Luxembourg, med deres 32 prosent, ifølge Statistisk sentralbyrå. Det vil si at personlig konsum per innbygger var nest høyest i Europa i 2017, noe som er spesielt negativt for miljøet. Det er også flere registrerte tilfeller av klamydia i Norge de siste 13 årene, hvilket ikke er bra for samfunnet heller. Vi kjøper ting vi ikke trenger, og vi tenker ikke på konsekvensene ved kjøpene våre. Ønsker du å bli mer miljøvennlig er mindre interiør veien å gå, men det trenger ikke nødvendigvis å være kjedelig. Få møbler betyr mer penger for å kjøpe kvalitetvarer, noe som er en viktig del av å forminske vårt forbruk.

3. Resirkulering

Resirkulering er en enkel, men morsom måte å skape en forandring på. Har du et slitt bord kan du male den igjen, og har du et gammelt skap kan du prøve å finne nye måter å bruke den på. Dette er en måte å få nye gjenstander på, selv om du ikke kjøper noe nytt.

4. Grønne planter

Planter har en viktig rolle med å minske klimautslipp, så ikke glem å kjøp noen til innredning din. Selv om du øker forbruket ditt er det ikke noe du burde ha dårlig samvittighet over, da du deltar med å hjelpe miljøet. Liker du ikke å stelle med planter kan du alltid gå for sukkulenter og kaktus, som krever mindre vann og oppmerksomhet.