Innredning av barnerom

Det er noe helt spesielt med å være gravid. Ventetiden og pusterommet det skaper, er både spennende og nervepirrende. Man får være med på å se magen vokse, kjenne sparkene fra den lille inni magen, og glede seg til å møte det nye familiemedlemmet. De fleste vordende foreldre tar oppgaven om å introdusere verden til den lille babyen på alvor, og de forbereder alt den lille måtte trenge – og får plass til litt som den kanskje ikke trenger, også. Men en ting er sikkert: noe av det gledeligste gravide par gjør sammen mens de venter, er å innrede barnerommet.

Finn deres stil

Det finnes et hav av inspirasjon til hvordan barnerommet bør se ut på ulike mediekanaler. Noen ganger er det lett å bli revet med, og ønske seg ting som egentlig ikke reflekterer hverken dere eller hvordan dere ønsker at barnet skal være. Derfor er det viktig å tenke nøye gjennom hvilke elementer, og ikke minst, hvilke farger som skal være representert. Det skjønne med farger er at de er med på å skape stemningen i rommet – så hvilken farge ønsker dere at babyen skal omgi seg med?

Gjør det personlig

Den første tiden kan det godt være at den lille er heldig nok til å få sove på foreldrenes rom. Etterhvert vil den være mer inne på sitt eget værelse, og enda en stund etter det begynne å oppfatte tingene rundt seg, og krabbe høyt og lavt. Når babyen skal begynne å tilbringe tid på rommet sitt, kan det være hyggelig for den å føle seg i trygge omgivelser. Hva med å prøve en morsom fotovegg med fototapet fra Familietapeter.no for å gjøre rommet helt personlig? Alle smårollinger elsker å se bilder av mennesker de kjenner, og det å ha de hengende på veggen er intet unntak.

La det være en felles oppgave

De ni månedene man går å venter, kan ofte føles lange. Begge partnere gleder seg, men vet fortsatt ikke helt hva de har i vente. Mange svangerskap er ikke problemfrie, og hormoner på avveie kan skape høylytt stemning mellom partnerne. Da er det viktig å ta vare på parforholdet, og i tillegg prøve å være på samme side om det nye og spennende som er i ferd med å skje. Det å innrede barnerommet sammen kan være en av de hyggelige, forberedende aktivitetene dere utfører sammen. Ikke hiss hverandre opp over at en har gjort mer enn den andre, eller at det kanskje ikke ble helt slik den ene hadde forestilt seg: snakk sammen, planlegg, og utfør det sammen. Steg for steg. Den lille sparkende krabaten i magen ønsker at dere skal gi den et kjærlig hjem – og den kjærligheten føles helt fra første stund.