Hvilke jobbmuligheter har en interiørdesigner?

Interiørdesignere jobber med å designe og utforme interiører, altså møbler, dekor, form og farge. Jobben kan gå ut på å sette opp utstillinger for eksempel i interiørbutikker. Der er varene ofte utstilt som små rom eller møbelgrupper, og nesten alle møbelbutikker har en interiørdesigner som gjør denne jobben. Dette er en god løsning dersom du ønsker fast jobb med fast lønn.

Skape arbeidsmiljø

Mange arbeidsplasser og bedrifter ansetter også interiørdesignere til å komme med gode ideer og utvikle spennende arbeidsmiljøer som fremmer kreativitet og effektivitet. Her er det mange og varierte arbeidsoppgaver, og jobbens omfang vil avhenge av hvilken bedrift det er snakk om. Det kan hende du skal utforme bare ett enkelt rom, men det kan også være snakk om å utforme en hel bygning.

Offentlige bygninger

På samme måte kan det også være behov for interiørdesignere i offentlige bygninger. Her kan det være mange oppgaver, alt etter hvilken funksjon bygningen har, og hvem som skal bruke den. Et sted tilpasset barn har selvsagt andre behov enn et sted som er tilpasset voksne besøkende. Interiørdesignere som jobber for bedrifter og i offentlige bygninger kan være frilansere eller fast ansatt i et firma.

Hoteller og restauranter

Hoteller og restauranter kan også benytte seg av interiørdesignere, selv om ikke alle gjør det. Men dersom du jobber frilans, kan dette være en type oppdrag du kan ta på deg. Noen ganger kan det hende du må ta kontakt med aktuelle steder, og ikke vente på at de skal utlyse en jobb.

Private hjem

Mange ser nok for seg at interiørdesignere jobber mest i private hjem, men dette er faktisk mer sjeldent. Men det hender at vanlige personer også ansetter interiørdesignere. Det kan for eksempel være noen som ønsker hjelp til å pusse opp, og gjerne vil ha hjelp til å finne de beste løsningene. Noen ansetter også interiørdesignere når de skal bygge et nytt hus, eller når de skal selge huset sitt. Ved salg kan førsteinntrykket være viktig, så det kan være lurt å tenke gjennom interiøret og helhetsinntrykket huset gir.

Fast eller deltid

Dersom du jobber for en butikk, vil du naturligvis ha fast jobb. Der har du fast lønn og sykelønnsordninger. Hvis du tar på deg enkeltoppdrag, må du selv være aktiv i å lete etter jobber, og du må kanskje konkurrere mot andre. Lønnen vil avhenge av oppdragene du får, og du har ikke det samme sikkerhetsnettet hvis du blir syk. Det er mer usikkert å jobbe frilans, men samtidig får du større frihet til å velge de oppdragene du vil ha.