Utdanningsmuligheter for ingeniørdesignere

Det er mange utdanningstilbud dersom du har lyst til å bli interiørdesigner. Og det er et yrke du også kan bytte til i voksen alder. Du kan utdanne deg ved høyskoler og universiteter, men det er også mange muligheter til å ta nettbaserte kurs eller selvstudier.

Start med gratiskurs

Hvis du lurer på om interiørdesign er noe for deg, så sjekk om du finner et gratiskurs på nettet. Slike kurs er ikke spesielt omfattende eller fordypende, men du får vite litt mer om yrket og hva en interiørdesigner gjør. Du kan også lese deg opp om interiørdesign på nettet for å se om dette er en interessant utdanning.

Yrkesrettet utdanning

Interiørdesign er en yrkesrettet utdanning, derfor trenger du ikke å ta noen andre fag eller kurs samtidig for å få jobb. Det finnes gode muligheter til jobb, spesielt i større byer. Utdanningen tar kort tid, og hvis du søker på jobber innen interiørdesign, er det alltid greit å ha en utdanning å vise til.

Nettkurs innen interiørdesign

Hvis du allerede har en jobb, eller er hjemme med barn, er det ikke sikkert du har tid til å møte opp på en skole til faste tider. Da er et nettkurs en god løsning. Studerer du på nettet kan du lese når du vil, se videoer på nettet og snakke med en lærer eller rådgiver dersom du lurer på noe. Avhengig av hvilket kurs du tar, kan det hende du skal sende inn oppgaver.

Hva koster kursene?

Det er litt forskjellig, og det er heller ikke alltid interiørdesignerkurs gir deg rett til å søke om stipend. Dersom du må betale for studiet selv, er det en fordel å ha inntekt i tillegg, slik at du har penger å leve av fram til utdanningen er ferdig. Du må regne med å legge ut noen tusenlapper dersom du tar et kurs på nettet, men prisen vil også avhenge av hvor omfattende kurset er.

Hva lærer du?

Interiørdesignerkurs tar for seg farger, former og kombinasjoner av ulike elementer for å skape et helhetsinntrykk. Du lærer hvordan du skal tegne ned skisser og bruke digitale verktøy for å planlegge rom eller hele bygninger. Utdanningen passer for deg som er interessert i form og farge, og som gjerne vil jobbe med noe kreativt.

Hva tjener en interiørdesigner?

Det avhenger av hvor du får jobb, og om du får fast jobb eller jobber frilans. Har du fast jobb, vil du selvsagt få fast lønn, mens frilansere får lønn per oppdrag. Som frilans må du regne med variabel lønn, og du må antakelig bruke litt energi på å skaffe deg oppdrag. Men hvis du klarer å få profilerte oppdrag, kan dette gi deg god reklame, som sikrer deg nye oppdrag.