Innred ditt eget hjem

Interiørdesign trenger ikke å være komplisert, og du trenger ingen ekspert til å hjelpe deg. Det er du som vet best hva som passer for deg og hjemmet ditt, så du kan gjerne være din egen interiørdesigner i eget hjem.

Tenk helhetlig

Hvis du skal pusse opp eller ommøblere et rom, bør du tenke gjennom helheten i rommet først. Hva skal rommet brukes til, hvem skal bruke det, og skal det eventuelt deles inn i flere områder? Det kan for eksempel være praktisk å dele opp stua i flere områder, som en TV-krok, en peiskrok, en lesekrok osv., alt etter hva du og familien trenger. Når du har lagt en helhetlig plan, blir det mye enklere å få plass til alt. De ulike områdene kan skilles fra hverandre med møbler, planter eller bare med litt luft.

Store og små rom

Store rom bør absolutt deles inn i ulike områder, og store rom krever mye planlegging slik at de ulike delene fungerer som en helhet. Men det kan være minst like vanskelig å innrede små rom. Da har du veldig lite plass til alt du ønsker å ha i rommet, og det tvinger deg til å være mer fantasifull. Har du en liten stue, kan du bruke små bord til å lage lesekrok. Utnytt vegghøyden maksimalt for å få plass til hyller, bilder og eventuelle pyntegjenstander du vil ha på veggene. Løft opp så mye som mulig, inkludert lamper. Da frigjør du gulvplass, slik at rommet virker luftig, til tross for at det er lite.

Skap helhet i områdene

Hvis du har delt inn et rom i ulike områder, er det viktig å skape et helhetlig inntrykk innen hvert område. Velg bord, sofaer og stoler som passer sammen. Du kan gjerne innrede og dekorere ulike områder på helt PUBLISERT