Innred med planter

Planter er også en del av interiøret, og hjelper dessuten til med å skape bedre luftkvalitet. Du kan plassere planter i alle rom, også på kjøkkenet, badet og soverommet. Levende planter trenger skikkelig lys, så hvis du vil ha noe grønt i et mørkt rom, kan kunstige planter være et alternativ.

Planter som romdelere

Planter fungerer veldig fint som delingsvegg mellom ulike områder i et rom. Store planter i potter danner en liten vegg i seg selv, men du kan også velge en hylle som er åpen helt gjennom, og fylle den med små og store planter. På den måten skapes en skillevegg, uten at det føles som en vegg.

Grønn vegg

En grønn vegg er også et fint innslag hvis du vil ha flere planter i hjemmet. Grønne vegger er ganske enkelt vegger som er dekket av planter. Det finnes spesielle nett som kan brukes, men du kan også gjøre det på en enkel måte gjennom å feste hyller på veggen og fylle dem med planter. Alternativt kan du plassere kroker på veggen og henge opp krukker på dem. Dette gjør det også lett å omorganisere plantene etter ønske.

Din egen oase

Planter kan også brukes til å lage en slags vinterhage inne. Du kan bruke et lite rom som fylles med planter samt et lite bord og et par stoler, eller du kan bruke planter til å skille ut et hjørne i stua, og plassere bordet og stolene bak plantene. Her kan du kose deg med grønne planter midt på vinteren.

Grønne planter er best

Grønne planter krever generelt mindre stell enn blomsterplanter, og de er ikke allergifremkallende. Derfor er det bestå velge grønne planter til innredning. Bland gjerne flere planter i samme krukke. Velg en stor krukke, og sett ulike grønne planter sammen. Grønne planter er slett ikke kjedelige, for de har ulike blader. Så bland planter med forskjellige blader for å skape spennende plantegrupper som gir liv til hjemmet ditt.

Dyrk urter på kjøkkenet

På kjøkkenet kan du velge urter. De er lette å dyrke, og gir god lukt i rommet. Dessuten kan du bruke dem til å krydre maten, og sette litt ekstra piff på hverdagsmåltidene. Du kan sette urtene i et vindu, eller plassere dem under LED-lamper. La dem tørke ut litt mellom hver vanning. Du kan kjøpe urter i dagligvarebutikken eller du kan kjøpe frø og så selv. Hvis du sår selv, må du være litt mer tålmodig. Kjøper du urtene ferdig, kan du begynne å bruke dem med en gang.