Legg en plan først

Interiørdesign handler ikke bare om å sette ut møbler og slenge på en duk eller to. Det meste av jobben handler om planlegging. God planlegging gjør den fysiske delen av jobben rask og enkel, men å legge selve planen kan kreve både god tid og mange utkast.

Tenk helhet

Enten du skal innrede et enkelt rom eller en stor bygning, gjelder det å tenke helhetlig. Selv om ulike rom er adskilt og skal fungere hver for seg, er det greit å ha noen temaer som går igjen, slik at det føles som om rommene hører sammen. Snakk også med den eller de som skal bruke rommene, og lytt til deres ønsker og behov. Det hjelper ikke om rommet er aldri så fint hvis det ikke fungerer i hverdagen. Jo mer du lytter til de som skal bruke rommet, desto lettere blir det å legge en god plan.

Tegn først

Tegn før du begynner å innrede, for det er mye enklere å gjøre endringer på en tegning enn i selve rommet. Vis fram skissene til de som skal bruke rommet, og hør på deres innspill. Noen interiørdesigner foretrekker å tegne skisser på papir, men det finnes også mange dataprogrammer som hjelper deg å lage skisser. Lag fjerne flere skisser før du viser dem til kunden.

Finn smarte løsninger

Ofte er smarte løsninger nøkkelen til et velfungerende rom. Dette gjelder både på en arbeidsplass og i et privat hjem., Jo mindre rommet er, desto viktigere er det å utnytte plassen godt, for å få plass til alt nødvendig. Lagringsplass er ofte viktig, men samtidig kan det være greit å skjule rot for å skape et ryddigere inntrykk, og her kan møbler med flere funksjoner være en god løsning. Det viktigste er uansett å legge en plan før du begynner å flytte møbler.