Lek med farger

En arbeidsplass trenger ikke å være grå og kjedelig. Arbeidsplassen er kanskje det stedet der det trengs flest farger. Farger kan muntre opp på en kjedelig dag, og de kan gjøre deg mer våken og konsentrert.

Det er ikke dermed nødvendig å male alle fargene sjokk-oransje. Du trenger kanskje ikke å male veggene i det hele tatt. Du kan velge møbler og detaljer i friske farger, og gjerne velge morsomme former. Hvem sier for eksempel at et skrivebord skal være firkantet. Fine bilder på veggene kan også gi både glede og inspirasjon til de ansatte, og dessuten bidra med farger i rommet.

Farger er glede, og selv om jobben som skal gjøres kan være alvorlig, er farger et spennende interiør-innslag. Altfor mange arbeidsplasser velger kjedelige farger, kanskje fordi de tror at kjedelige farger skaper et mer profesjonelt inntrykk. Men interiør med velvalgte farger skaper et enda mer profesjonelt inntrykk, for da ser besøkende og kunder at bedriften har tenkt gjennom interiøret og helheten det skaper. Grelle fargekombinasjoner som ikke passer sammen, vil selvsagt gi et negativt inntrykk, så ikke overdriv bruken av farger. Velg fargene med omhu, og fokuser på to eller tre hovedfarger i hvert rom.