Fantasi og formfølelse

En god interiørdesigner trenger litt fantasi, samt forståelse for hvordan ulike strukturer, former, farger og mønstre fungerer sammen. Det er ikke nødvendig med utdanning for å kunne dette, for mange har en naturlig god smak, og ser umiddelbart hva som passer sammen og hva som ikke fungerer. Men hvis du vil jobbe som interiørdesigner og få betalt for det, må du regne med å vise fram et kursbevis.

Men et kursbevis hjelper selvsagt ikke hvis du ikke har sans for hvordan former og farger passer sammen, så dette er en jobb som passer for den som allerede liker å innrede og organisere ting. En interiørdesigner må også være tilpasningsdyktig, slik at ikke alle rommene du lager blir bleke kopier av hverandre.

Kundens behov og ønsker er alltid det viktigste, selv om du kanskje har andre ideer. Hvis du og kunden er uenige, er det lurt å lage to ulike skisser, en som viser kundens ønsker, og en som viser dine egne ideer. Da blir det lettere for kunden å se for seg din visjon, og kanskje får du gjennomslag for ideene dine. Ettersom skisser er viktig, må du enten være flink til å tegne, eller flink til å bruke dataprogrammer.