Plass til alt

Det blir aldri for mye lagringsplass i hjemmet, og gjennom å utnytte plassen, kan alle rom bli ryddigere. Ofte har du mer plass enn du er klar over, så tenk litt gjennom hvor du kan skape plass til mer. Tenk mer på rommets totale volum enn på gulvarealet, for dette kan gi deg gode løsninger på plassproblemet.

Løft ting opp

For å få et ryddig inntrykk, kan det være nok å løfte ting i høyden. Sett opp hyller, og bygg skap som går helt opp til taket. Hent opp alt som kan henges opp. Taklamper tar for eksempel mye mindre plass enn gulvlamper, og det er til og med mulig å henge hyller fra taket, bare sørg for at ingen stanger oppi dem. Skinner med kroker er et annet alternativ for å løfte ting opp mot taket.

Lag en hems

Hvis du er så heldig at du har stor takhøyde i et rom, kan du lage en hems. Denne kan bli ekstra soverom eller lagringsplass som løfter og skjuler rot. Her kan du lagre klær utenom sesongen, eller legge vekk bøker og andre ting som du gjerne vil beholde, men som tar plass i hyller, skuffer og skap. En hems trenger ikke å være stor. Skal du bare bruke den til lagring, kan den bygges i et lite hjørne. Selv en hems på et par kvadratmeter vil gi deg ekstra lagringsplass.

Bruk kroker og tomrom

Let etter tomrom. De kan befinne seg under sengen, under sofaen, under bord og benker, i kroker og under trapper. Her kan du lage lagringsplass ved å bruke plastkasser. Under < href=”https://gjoerdetselv.com/innredning/oppbevaring/smart-skap-under-trappen”>trappen er det fint med spesialbygde skap. Skråtak stjeler også mye plass i norske hjem, men gir deg samtidig muligheten til å lage spesialbygde skap som utnytter den plassen der du likevel ikke kan gå oppreist.

Bygg egne hyller

Ofte er det mange kroker og korte veggflater der det ikke er plass til ferdigkjøpte hyller. Hvis du lager egne hyller, eller ber en snekker om å lage hyller for deg, kan du utnytte denne plassen bedre. Du kan også bygge hyller eller plassere skap over vinduene. Dette er en fin oppbevaringsplass for bøker eller pynteting. Egenbygde hyller kan også fylle tomrom mellom andre møbler, der det er for smalt for ferdigkjøpte hyller.