Grønt på arbeidsplassen

Grønne planter kan være med på å friske opp arbeidsplassen, og bør være en del av interiøret. Planter er generelt et fint innslag, men vær forsiktig med å bruke blomsterplanter, ettersom de kan forårsake allergier. De krever dessuten mer stell enn de grønne plantene.

Det er mange måter å bruke planter på. De kan plasseres på bord, skrivebord, hyller eller i krukker på gulvet. En annen løsning er å lage grønne vegger. Dekk en vegg med hyller fulle av planter, eller bruk planter til å lage en vegg. Dette fungerer som romdeler i åpne kontorlandskap. Hvis du bare vil bruke planter som vegg, bør de være høye, eller være plassert på bord eller pidestaller. Alternativt kan du plassere dem i en hylle, der hyllen er romdeler, mens de grønne plantene gir liv til veggen.

Planter gir folk bedre humør, og de renser luften. God luftkvalitet er viktig for helsen og konsentrasjonen, og dette er en annen årsak til at grønne planter egner seg fint på arbeidsplassen. Du kan egentlig ikke bruke for mange planter, og det finnes alltid et sted å plassere dem. De kan henges fra taket i ampler, eller plasseres i vinduskarmene. Planter skaper liv i ethvert rom, og det er alltid plass til enda en plante.