Smakfull interiør

Hvordan kommer man frem til et fantastisk smakfullt design på interiøret av huset sitt? Jo, det første man må vite er selvfølgelig hva formålet med et godt design egentlig er. Når man skal tenke på hva dette formålet egentlig er så er det viktig at vi forstår hvordan sansene våre fungerer.

Man blir nemlig veldig ofte påvirket av omgivelsene sine. Hva er forskjellen på å sitte i et rom som er dekorert versus et rom som folk ikke har brukt noe tid på å innrede ordentlig? Et dekorert rom kan gi en følelse av velvære og komfort. Denne følelsen kan faktisk øke produktivitet og livsglede i lengden. Det handler om hvordan vi opplever rommet, hva rommet uttrykker og vår umiddelbare respons på dette. Vi designer altså et permanent stimuli som vi ønsker å bli påvirket av hver dag, og ikke bare et rom. Når man snakker om å uttrykke seg selv, så er det viktig å legge merke til at dette er et utløp for hvem vi er på innsiden. Det er viktig å vite dette slik at vi kan formidle hva vi føler og hvem vi er til omverdenen. Når man sitter i et rom som man selv har designet, etter sin egen smak, så er det veldig lett å kose seg fordi sansene dine resonnerer ekstra godt med omgivelsene. Denne ubevisste enigheten som man oppnår, lagt sammen med gleden av å kunne utrykke seg beviser at interiør design ikke bare handler om å sette opp ryddige og rene omgivelser.

For å bli inspirert kan man for eksempel bla gjennom

forskjellige nettsider og ta inn de ideene som man liker, og forkaste de som man ikke forstår eller de som ikke faller i smak. Ideelt så bør alle rom være nokså forskjellige, siden vi alle sammen er ulike på innsiden. Det finnes derimot noen forskjellige stiler som man kan starte grunnlaget sitt med og legge til sin egen vri etter hvert.

Dersom man virkelig går inn for å dekorere huset/leiligheten sin etter en egendefinert smak, så kan det komme til å koste en del kroner. Hvis det skulle være sånn at man trenger et lån så kan man skaffe det her på https://www.centum.no, hvor rentene er veldig rimelige.

Den mest brukte stilen å innrede huset sitt på er det vi kaller “moderne stil”. Det som definerer denne stilen per dags dato er rene og klare linjer, med en veldig logisk og nesten matematisk struktur hvor alle gjenstandene har sin egen plass i rommet. Det er også på grensen til minimalistisk. For å holde seg i tråd med denne stilen så bør det være få gjenstander i rommet, slik at vi åpner opp rommet og gir det en følelse av å være større enn det er. Dette er en av mange stiler, men det anbefales å begynne med å se nærmere på den i første omgang.

Lykke til med dekorasjonen!